Ben jij altijd druk? De oplossing: Een gezond maaltijdbox

Maaltijdboxen worden steeds meer populair. Veel Nederlanders hebben een drukke schema en een maaltijdbox is daarom een ware uitkomst voor ze. Het plannen van een gezonde maaltijd kost je immers veel tijd. Met een maaltijdbox wordt het grote denkwerk voor je gedaan. Je krijgt de recepten en producten thuis of op het werk bezorgt, zodat je meteen aan de slag kunt in de keuken.

Wat is een maaltijdbox?

Een maaltijdbox is een pakket aan voedingsmiddelen dat aan huis wordt geleverd. Je hoeft geen boodschappen zelf te halen, of zelf een maaltijd te verzinnen. Je krijgt alles bezorgt. De loperij wordt je dus ontnomen. En wie wilt dat niet? Je wint er alleen maar tijd door.

Voor wie is de maaltijdbox geschikt?

De maaltijdbox is de ideale oplossing voor de drukke Nederlander die geen tijd heeft om boodschappen te halen. Voor zulke personen gaat het makkelijker om te kiezen voor ongezonde maaltijden. Je haalt snel wat bij een fastfoodrestaurant, of pakt een ingevroren maaltijd van de schappen. Zulke maaltijden zitten vaak boordevol ongezonde suikers, zouten en andere chemische middelen. Aan de andere kant hebben ze weinig van de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft.

Het samenstellen van een maaltijd dat deze voedingsstoffen wel bevat vergt tijd en denkwerk. Een gevarieerd menu voor een week zal nog meer tijd en denkwerk eisen. De meeste Nederlanders hebben hiervoor geen tijd en daarom kiest men voor een maaltijdbox. De maaltijdbox maakt het eenvoudiger om gezond en gevarieerd te eten. In de meeste gevallen werkt men met de Schijf van Vijf. Er zijn ook aanbieders die uitsluitend biologisch geteelde voedingsmiddelen leveren in hun foodbox. Meestal werkt men met Nederlandse bedrijven.

De foodbox bevat naast de voedingsmiddelen ook een bijbehorend recept, zo leer je nieuwe gerechten klaarmaken. Met elke box krijg je een nieuw recept zodat je eenvoudig en snel een nieuwe maaltijd op tafel kunt leggen.

Hoe wordt de maaltijdbox samengesteld?

Leveranciers van maaltijdboxen werken samen met boeren, slagers, kwekers en dergelijke om aan de nodige voedingsmiddelen te komen. Dit alles gebeurt achter de schermen. De voedingsmiddelen worden in de magazijnen van de leverancier opgeslagen in gekoelde ruimten. Voor het samenstellen van de recepten werkt men meestal met diƫtisten en voedingsdeskundigen.

Laten leveren of zelf ophalen?

Bij enkele leveranciers kun je ervoor kiezen de maaltijdbox op een afgesproken centrale plek op te halen. Bij anderen is het slechts mogelijk om de maaltijdbox bezorgt te krijgen. Dit kan op het werk of helemaal aan huis. Dit kun je zelf afspreken met de leverancier bij het plaatsen van de bestelling. Ook de tijd van de levering kun je afstemmen, zodat de je maaltijdbox in handen krijgt wanneer het je goed uitkomt.

Zelf proberen?

Op dit moment zijn er verschillende leveranciers om van te kiezen. Er zijn ook verschillende maaltijdbox-typen op de markt. Je vindt er zeker een welke precies bij je past. Je hoeft je in sommige gevallen niet op te abonneren. Eenmalige bestellingen zijn ook mogelijk. Kijk wat je het beste uitkomt. Het gaat immers om het gemak.

Gastblog door Rick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *