Gezond afvallen in 2017

Ben je er klaar voor? 2017 gaat jouw jaar van gezondheid worden! Tenminste dat hoop ik. Er is niets waar je meer plezier aan beleeft dat een energiek en gezond lichaam.

Ik ben hier absoluut niet om je te vertellen dat je dit niet mag eten en dat je dat niet mag eten. Maar een beetje bewust bezig zijn met je gezondheid kan geen kwaad.

Je moet natuurlijk lekker doen waar jij je goed bij voelt, maar in dit artikel beschrijf ik mijn argumenten om in 2017 af te rekenen met je overgewicht.

Overgewicht en ziektes

Overtollig lichaamsvet is één van de belangrijkste indicatoren van een gezond lichaam. Als je overgewicht hebt duidt dit vaak op een dieper liggend probleem.

Het komt zelden voor dat “Gewoon teveel eten” de oorzaak is van overgewicht. Vaak is er een dieper liggend probleem.

Het is daarom dat mensen met overgewicht vaak last hebben van een hoog cholesterol, een hoge bloeddruk of verhoogde kans op hartfalen.

Deze symptomen duiden op dezelfde oorzaak.

Door in 2017 op een gezonde manier af te rekenen met je overgewicht pak je ook de oorzaak aan van al deze andere gezondheidsaandoeningen.

Ik zie regelmatig mensen voorbij komen die na een aantal weken koolhydraatarm eten niet alleen afgevallen zijn maar ook een gezond cholesterol en een gezonde bloeddruk hebben.

Echt gezond afvallen

Het is een patroon dat ik keer op keer tegenkom. Mensen die proberen af te vallen met eiwit-poeders vol kunstmatige zoetstoffen en andere rotzooi. Ze verliezen tijdens het afvallen zo veel energie dat ze het nooit volhouden.

Met dergelijke afslank methodes geef je je lichaam niet wat het nodig heeft. Je onthoud het van gezonde natuurlijke voedingsstoffen.

Bijna altijd verliezen deze mensen de eerste paar kilo’s in de eerste paar weken. Maar daarna houden ze het niet vol en keren ze zo weer terug naar hun originele gewicht (of zelfs hoger).

Door op een gezonde manier af te vallen, verbrand je niet alleen al je overtollig lichaamsvet en krijgt ook een fitter en energieker lichaam. Hier zijn een aantal tips waar jij in 2017 mee aan de slag kunt.

  • Tip 1: Start de dag met een gezonde smoothie als ontbijt.
  • Tip 2: Maak dagelijks een avondwandeling.
  • Tip 3: Leer lekkere en gezonde recepten klaarmaken.
  • Tip 4: Vermijd suiker (behalve deze) en granen.
  • Tip 5: Neem minimaal 1 uur per dag ontspanning.

Volg de bovenstaande tips en je zult zien dat je overtollig lichaamsvet gaat verbranden en je met de dag fitter en energieker gaat voelen.

Heb jij nog andere tips? Laat ze achter in de reacties hieronder.

Gastblog door Pepijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *