Hoe vaak ben jij offline?

Gisteren kreeg ik op Facebook een herinnering van 2 jaar geleden. Ik had toen dit filmpje gedeeld.

Ik heb het direct weer gedeeld, want het blijft toepasselijk voor de tijd waarin we leven.
Ik maak me er zelf ook soms schuldig aan. Net stond ik op het schoolplein te wachten en checkte even mijn mail… Toen ik op keek waren de 4 andere ouders die er toen stonden dat ook aan het doen. Zo’n suf gezicht! Ik heb meteen mijn telefoon weggestopt en ben van het door de wolken heen piepende zonnetje gaan genieten.

Even snel dit checken..

Ik heb vaak dat die telefoon me min of meer roept. Even snel dit checken… even snel dat…of als ik in een tijdschrift iets lees over een website: hoppatee ik zit er alweer op.
Een van de eerste dingen die ik gedaan heb toen ik minder online wilde zijn was mijn telefoon ’s avonds beneden laten. Ik heb weer een ouderwetse wekker, en dat werkt prima voor mij. Nu is mijn telefoon niet meer het eerste en het laatste wat ik doe, maar doe ik ’s avonds wat ademhalingsoefeningen, en ’s morgens eigenlijk ook. Even rustig wakker worden, een doel voor die dag bepalen, of een stukje lezen in het boek wat nu op mijn nachtkastje ligt in plaats van mijn telefoon.

Tips om vaker van je telefoon af te blijven

Hier tips om vaker je telefoon te laten liggen:

  • Verwijder alle apps van je telefoon die je niet vaak gebruikt. Ik heb bijvoorbeeld een app verwijderd waar ik alleen maar doelloos een beetje zat te kijken. Die tijd kan ik beter gebruiken om een boek te lezen of naar mijn kind op de trampoline te kijken.
  • Kies vaste momenten waarop je even online bent. Of juist vaste dagen dat je offline bent.
  • Laat je telefoon vaker thuis. Als ik de kinderen van en naar school breng en als ik boodschappen ga doen laat ik hem bijvoorbeeld al thuis. Ik heb hem dan toch niet nodig! (En anders is er vast iemand in de buurt die er een bij zich heeft ;))

Het is goed dat je af en toe weer even wakker geschud wordt door zo’n filmpje of een artikel in een tijdschrift over dit soort onderwerpen. Het maakt dat ik toch weer even nadenk over mijn telefoongebruik, en mijn telefoon weer wat vaker aan de kant leg. Want niets vervelender dan naar de achterkant van zo’n ding aankijken als je met iemand bent!

Wil je meer van mij lezen? Kijk dan op www.happyeatbook.nl voor informatie over een gezonde en blije lifestyle met kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *