Hoe voel je je gelukkig? 5 wetenschappelijk bewezen tips!

Jezelf blij en gelukkig voelen is de sleutel tot een leuk en gezond leven. Maar het is lastig te definiëren, wanneer ben je gelukkig? Waar de een gelukkig van wordt, kan de ander misschien wel ontzettend ongelukkig van worden! Sommige experts definiëren gelukkig als “een combinatie van voldoening en hebben van meer positieve gevoelens dan negatieve gevoelens”.

In dit artikel 5 wetenschappelijk bewezen manieren om je gelukkiger te voelen!

1. Ga naar buiten

Ga naar buiten en geniet van de natuur. Leven naast of vlakbij veel groen wordt geassocieerd met een betere gezondheid! Wist je dat je alleen al van het kijken naar natuur foto’s je hersenen positief gestimuleerd worden? Ga dus elke dag even een kwartiertje of half uurtje even een wandeling maken buiten en geniet van de omgeving.

Daarnaast helpt het je natuurlijk ook met het ontwikkelen van vitamine D! Er zijn onderzoeken die het verband leggen tussen (te weinig) vitamine D en depressieve klachten!

2. Meer slapen

Als je niet genoeg slaap krijgt dan kan dat zeer nadelige effecten hebben op je gezondheid, je wordt prikkelbaar en ongeduldig.  Te weinig slapen kan er ook voor zorgen dat je last krijgt van gewichtstoename! Oh en het verkort ook je levensduur als je niet genoeg slaapt..

Hoeveel slaap je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon: de meeste volwassen hebben gemiddeld 7-8 uur slaap per dag nodig. Slaap jij wel genoeg? Gezondheidsplein heeft een test gemaakt om te zien of je genoeg slaapt!

3. Sporten draagt ook bij aan geluk!

Wanneer je een belangrijk doel gehaald hebt of wedstrijd gewonnen hebt kun je daar natuurlijk erg gelukkig van worden. Sporten zelf kan ook goed bijdragen aan een gelukkig gevoel. Sporten vermindert bijvoorbeeld je stress gevoel (je hebt een uitlaatklep) en je voelt je er ook fitter en gezonder door.

Nog niet aan het sporten? Met deze tips begin je vandaag nog met sporten en houd je het nog vol ook!

4. Zoek een hobby

Als je wel eens een aflevering hebt gezien van “Geer en Goor zoeken een hobby”  weten hoeveel geluk een nieuwe hobby kan brengen. Een nieuwe hobby kan je uit je isolement halen en nieuwe contacten brengen. Je hersenen worden ook weer aan het werk gezet om nieuwe dingen te leren en ook dat zorgt voor meer geluk

5. Deel blijdschap

Dat gapen onbewust wordt overgenomen dat wist je misschien wel al. Maar weet je dat ook positieve emoties als lachen en blijdschap ontzettend besmettelijk zijn? Het geeft eigenlijk een soort waterval effect. Zo zorg je er voor dat je vrienden gelukkiger worden… en diens vrienden… en diens vrienden. Geweldig toch om zo mensen te inspireren?

 

Bron afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *