Hoe word je weer blij? 7 tips!

Misschien voel je je al een tijdje niet zo blij. Of gewoon af en toe. Misschien wil je je gewoon wat blijer en vrolijker voelen. Hoe doe je dat? In dit artikel tips om blijer en positiever in het leven te staan!

  1. Don’t Worry, Choose Happy! Het werkt echt, probeer je niet druk te maken maar kies er voor om je blijer te voelen. Ja het is vervelend dat het regent maar wees blij dat je nu iets leuks samen binnen kunt doen. Zoek iets waar je wel blij van wordt en richt je daar op. Niet denken aan de roze olifant lukt niet, dus vervang het met wat leuks!
  2. Kies de juiste personen en omgeving: Wanneer je blijft hangen bij mensen die alleen zeuren en klagen, of in een omgeving waar je gewoon niet blij van wordt gaat het ook niet lukken. Kies de mensen uit die je laten lachen, die je blij maken. Of ga met de klagers iets leuks doen om ze uit hun klaag-ritueel te krijgen. Verander de omgeving dat hij positief wordt, of verlaat de negatieve omgeving.
  3. Vergeef mensen: Door boos te blijven creëer je zelf een negatief effect op je eigen gemoedstoestand of je dit nou wil of niet. Het heeft geen zin, laat het los, vergeef mensen! Zo wordt je minder snel verbittert.
  4. Geld maakt je maar een klein beetje blij: Geld is leuk, prettig en erg handig. Maar wist je dat blijdschap door geld of aankopen vaak maar van korte duur is? Wil je toch geld spenderen? Deel het met anderen: Ga wat leuks doen samen! Daarvan wordt je vaak langduriger blij dan wanneer je gewoon iets koopt.
  5. Zoek het positieve in alles: In elke gebeurtenis, elke interactie is er iets positiefs te vinden. Door daarop te focussen ga je jezelf ook steeds blijer voelen. Vervelende ervaringen en problemen kun je kiezen om te zien als leer mogelijkheden.
  6. Slaap genoeg: Door genoeg te slapen ben je minder gevoelig en prikkelbaar voor dingen die niet helemaal lopen zoals je wilt. Tevens blijk uit onderzoek dat mensen met een ernstig slaaptekort zeer weinig positieve herinneringen meer kunnen terughalen: hiervoor heb je namelijk de hippocampus nodig. Die door slaaptekort minder functioneert.
  7. Spendeer meer tijd met vrienden of familie: Wist je dat in de top 5 waarvan mensen spijt hebben op hun sterfbed staat dat ze meer tijd hadden willen hebben met hun familie en vrienden?

En waar wordt jij blij van?

 

Bron afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *