Regelmatig een knorrende maag?

Het hongergevoel dat je tegemoet komt in de late namiddag is meestal de aanleiding voor het grijpen naar een tussendoortje. Om tegen te gaan dat je grijpt naar calorierijke snacks als chocolade en koek kun je er beter voor kiezen om verantwoorde snacks te eten die je buik goed vullen. De onderstaande tussendoortjes bevatten bovendien veel gezonde voedingsstoffen en passen ultiem in jouw voedingspatroon als je wil afvallen.

Avocado

avocado-829092_1920Avocado’s zitten boordevol met gezonde voedingsstoffen als vezels en onverzadigde vetten. Bovendien bevat de vrucht ook omega-3 vetten die bevorderen een hoger concentratievermogen en zorgen voor bescherming tegen oogziekten. Het is gebruikelijk om elke dag minstens een halve avocado te eten.

Eieren

egg-1510449_1280Eieren bevatten gezonde vetten en eiwitten die ervoor zorgen dat je, in vergelijking met andere voedingsmiddelen, langer vol zit. Tevens zijn eieren echte vitaminebommetjes. Ze bevatten vitamine A, B, C,D,E en K. Probeer eens een hardgekookt eitje in je lunchbox te doen voor op momenten dat het hongergevoel weer aanslaat!

Groene thee

teabag-550645_1280Groene thee is een van de minst bewerkte theesoorten. De thee zorgt ervoor dat er meer antioxidanten in je bloed aanwezig zijn. Antioxidanten hebben een positief effect op je cholesterol. Ook is groene thee een handig hulpmiddel die vetverbranding stimuleert en het gehalte aan afvalstoffen in je lichaam vermindert.

Noten

walnuts-552975_1280Noten bestaan uit onverzadigde vetten die het cholesterolniveau in het bloed verlagen, waardoor de  kans op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Het is raadzaam om minstens vier keer per week een portie walnoten, amandelen, paranoten of pistachenoten te eten. Tevens geven noten lang een verzadigd gevoel en houden je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je optimaal lichaamsvet kunt verbranden.

Munt

herbal-tea-1410565_1280De subtiele en aardse geur van munt staat bekend om de honger te onderdrukken. Denk hierbij aan het aansteken van een kaars met munt geur. Blijf je toch het hongergevoel houden? Probeer het dan is  met een lekker kopje verse muntthee.

Yoghurt

granola-926047_1280Yoghurt, vooral Griekse yoghurt, bevat eiwitten en probiotica. Ook bevat het een laag aantal calorieën waardoor het aan te raden is om regelmatig te eten als je af wilt vallen. Het stimuleert je lichaam om vet te verbranden rondom je buik. Om de yoghurt extra smaakvol te maken kun je er kaneel, rauwe cacaopoeder, noten, zaden of pitten aan toevoegen.

Gastblog door Voedingsdeskundige Anita Mulderij van Jasper Albas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *