Is zeewier gezond? En waar koop je het?

Zeewier als voedsel: je ziet het steeds vaker. Misschien heb je al eens gehoord van salades met zeewier, zeewierchips, zeewierburgers of zeewierpasta. Verder ken je zeewier misschien van sushi. Hier komt het namelijk al vaak voor. Zeewier past perfect in de trend van exclusief en gezond eten. Maar wat is er nu zo gezond aan? En smaakt het ook goed? In dit artikel lees je meer over zeewier eten.

Voedingsstoffen zeewier

We pakken er een stukje evolutietheorie bij. In een ver, ver verleden stamt de mens af van de vis. Tegenwoordig lijken we niet meer op vissen. Van de buitenkant tenminste, want de binnenkant van ons lichaam vertoond nog steeds overeenkomsten. De samenstelling van ons lichaamsvocht lijkt grofweg nog op dat van zeewater. Sommige wetenschappers beweren ook dat de mensheid nooit zo ver had kunnen ontwikkelen zonder het eten van zeewier. Zeewier is namelijk bevat namelijk hoge gehaltes van een aantal belangrijke voedingsstoffen. Vooral voedingsstoffen niet belangrijk zijn voor onze hersenen. Denk hierbij aan jodium, ijzer en omega-3 vetten. Verder bevat zeewier ook meer vitamines en mineralen dan groentes die op het land worden verbouwd.

Zeewier capsules van Seagreens

Zeewier is dus echt superfood! Wil jij ook graag een keer zeewier eten? Je kunt het in de gemiddelde supermarkt helaas nog niet vinden. In biologische winkels ligt het vaak wel al in de schappen. Ben je bang dat je het niet lekker vind? Of heb je het al eens geprobeerd, maar bevalt de smaak niet? Dan kun je er ook voor kiezen om 100% natuurlijke zeewier supplementen te nemen van bijvoorbeeld het merk Seagreens. Zo pik je toch de vele gezondheidsvoordelen van zeewier mee, zonder zelf in de keuken te hoeven stunten. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat voedingssupplementen een aanvulling zijn op groenten en fruit. Geen vervanging!

Bron afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *